India

Varanasi zien en sterven…

Maar niet heus.
Kiekenvel, dat wel. Mensen, al zijn ze dood als een pier, zien branden tot er alleen nog maar een romp (mannen) of heupen (vrouwen) van overschiet, dat doet u iets.
Ikzelf was er niet goed van, ookal kan de koeienstront er ook iets mee te maken gehad hebben…
Gisteren heel de dag naar de gaths gestaard en ‘s avonds genoten van de Gangha function. Redelijk zot hoeveel volk doe mannen hier bijeen kunnen roepen. Nu ja, ook wij vielen er voor, dus het zal wel iets universeel geweest zijn.

Vanmorgen de wekker gezet om half zes (intussen een vast alarm in de wekker, samen met dat van zeven uur) voor een tweede boottocht, om de zon te zien opkomen en om de zonsopgangaanbidders gade te slaan.
Mensen die op dezelfde honderd meter kleren wassen, zichzelf reinigen, hun tanden poetsen, water scheppen voor thee en hun gevoeg doen, we hadden er van gehoord. Maar ook dat is dus echt waar.

Jep, alle vooroordelen over India zijn waar.
En dan nog blijft er hier een land over dat, volgens onze bescheiden mening, zijn gelijke niet kent. Een land vol traditie, architectuur, godsdienst en vrolijke, vriendelijke mensen. Een volk van werkers en familiemensen, die heel graag een boel zaken veranderd willen zien, maar er intussen het beste van maken.

Een volk dat kan koken als geen ander: smaakpatronen die hier geweven worden, daar kunnen wij gelukkig veel van leren. En mee naar huis pakken! Intussen vonden we al wel het beste restaurant van India, tot nu toe: Ganga Fuji. Het schijnt dat er in Udaipur ook nog een goed restaurant is, maar dat zal @glennbrosens dan nog wel even moeten meedelen…

Het verdere verloop van de reis?

  • morgen naar Lucknow en in het beste geval ineens door naar Agra, per trein en bus
  • een paar dagen Agra, met de Taj Mahal en het fort
  • Jaipur, Pushkar, Jaisalmer, Jodpur, Udaipur
  • Goa

U ziet, wij zijn nog niet klaar met India!

Standard

Leave a Reply